Oficial occidental: E prea devreme să se spună că avansul Ucrainei e punct de cotitură în război

Este prea devreme pentru a spune dacă recentele câştiguri obţinute de Ucraina în estul ţării în detrimentul Rusiei reprezintă un punct de cotitură în război, a declarat marţi un oficial occidental, sub rezerva anonimatului, pentru Reuters.

767 afișări
Imaginea articolului Oficial occidental: E prea devreme să se spună că avansul Ucrainei e punct de cotitură în război

„Este prea devreme pentru a spune dacă acesta este un punct de cotitură în război, dar este un moment care are putere atât în ceea ce priveşte operaţiunile... cât şi în ceea ce priveşte psihologia”, a declarat oficialul reporterilor.

„Există o dezbatere în curs de desfăşurare cu privire la natura retragerii ruseşti, însă este probabil că, în termeni strict militari, aceasta a fost o retragere, ordonată şi sancţionată de statul major, mai degrabă decât o prăbuşire totală”.

De când Moscova şi-a abandonat sâmbătă principalul bastion din nord-estul Ucrainei, marcând cea mai gravă înfrângere de la începutul războiului, trupele ucrainene au recucerit zeci de oraşe, într-o schimbare uimitoare a momentului de pe câmpul de luptă.

„Evident, pare foarte dramatic. Este o zonă vastă de teren. Dar trebuie să ţinem cont de faptul că ruşii au luat unele decizii bune în ceea ce priveşte scurtarea liniilor lor şi transformarea lor în linii mai uşor de apărat, sacrificând teritoriu pentru a face acest lucru”, a declarat oficialul, adăugând că nu se aşteaptă ca Rusia să încerce imediat să recupereze teritoriul pierdut.

„Sunt deja întinşi, se confruntă cu atacuri pe mai multe fronturi, aşa că eu cred că vor căuta să se consolideze... vor încerca să se întoarcă la Kharkhiv în viitor? Potenţial, dar cu siguranţă nu în perioada imediată”, spune oficialul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici