Oficial ucrainean: un militar rus şi-a predat tancul şi va fi recompensat cu 10.000 de dolari

Un militar rus care şi-a predat tancul forţelor din Ucraina va primi o recompensă de 10.000 de dolari, anunţă surse ucrainene, preluate de Sky News.

5435 afișări
Imaginea articolului Oficial ucrainean: un militar rus şi-a predat tancul şi va fi recompensat cu 10.000 de dolari

Informaţia a fost oferită de un consilier de la Ministerul de Interne din Ucraina. Victor Andrusiv a publicat şi o imagine cu un soldat rus despre care susţine că şi-a predat tancul forţelor ucrainene.

Consilierul a spus că militarul va primi o recompensă de 10.000 de dolari.

Într-o postare intitulată „Ruşii se predau!", el a explicat că a vrut să facă publică înregistrarea video a incidentului, dar „forţele speciale mi-au cerut să nu o fac".

El a mai spus că în urmă cu câteva zile, forţele ucrainene au primit un apel de la un bărbat pe care l-au numit „Misha", acesta fiind un termen folosit de ucraineni pentru soldaţii ruşi.

Andrusiv a sugerat că bărbatul a folosit unul dintre telefoanele cu numere ucrainene şi că rusul a fost învăţat cum să se predea.

Consilierul a mai declarat că agenţii de informaţii ucraineni au stabilit că oferta era autentică.

„A tras în sus. Din dronă s-au asigurat că era el şi că nu era o ambuscadă. După aceea, forţele speciale l-au reţinut. S-a dovedit că era singurul rămas din echipajul tancului, ceilalţi au fugit acasă. El nu vedea rostul războiului. Nu s-a putut întoarce acasă, deoarece comandantul a spus că trage... Mişa a spus că nu prea mai existau alimente, că managementul militar este haotic, practic absent. Demoralizarea este colosală", a relatat consilierul ucrainean.

„Până la sfârşitul războiului, va trăi în condiţii confortabile, cu televizor, telefon, bucătărie şi duş", a precizat consilierul ucrainean despre soldatul care s-ar fi predat.

Versiunea prezentată de consilierul ucrainean nu a putut fi verificată din surse independente şi, probabil, informaţia va fi folosită intens de propaganda ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici