Oficial ungar: Unul dintre organizatorii atentatelor de la Paris a trecut prin Ungaria

Unul dintre organizatorii atentatelor de la Paris a trecut prin Budapesta, a anunţat, joi, Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar, Victor Orban, citat de site-ul agenţiei de presă Reuters.

296 afișări
Imaginea articolului Oficial ungar: Unul dintre organizatorii atentatelor de la Paris a trecut prin Ungaria

Oficial ungar: Unul dintre organizatorii atentatelor de la Paris a trecut prin Ungaria (Imagine: Hepta)

Bărbatul ar fi ajuns în Budapesta prin gara de est, a declarat Janos Lazar reporterilor, la o conferinţă de presă. Oficialul ungar nu a precizat însă numele respectivului organizator al atentatelor teroriste de la Paris din noaptea de 13-14 noiembrie, soldate cu moartea a 130 de persoane şi nici nu a specificat data la care acesta a trecut prin Budapesta.

"Pot să confirm, în baza informaţilor furnizate de serviciile secrete ungare, că unul dintre liderii organizatorilor atacului din Paris a fost în Budapesta", a indicat Lazar.

Deşi Lazar nu a menţionat numele lui Salah Abdeslam, identitatea lui a fost confirmată de un purtător de cuvânt care a vorbit pentru Associated Press sub protecţia anonimatului.

Miercuri, o sursă judiciară, citată de Reuters, a declarat că Salah Abdeslam, pe numele căruia există un mandat internaţional în Europa, în urma atacurilor de la Paris, ar fi mers în septembrie în Ungaria să caute două persoane neidentificate încă. Salah Abdeslam a fost controlat - pe 9 septembrie - la frontiera austriacă, la întoarcerea din Ungaria. El se afla la bordul unui automobil închiriat în Belgia, potrivit aceleiaşi surse.

Atentatele teroriste din Paris în care au murit 130 de persoane şi peste 350 au fost rănite au fost revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici