Oficiali ucraineni: Atacurile aeriene ale ruşilor provoacă poluarea aerului, pagubele sunt uriaşe

Ucrainenii au calculat ce poluare a rezultat în urma a două atacuri, iar concluzia este că pagubele sunt uriaşe.

1768 afișări
Imaginea articolului Oficiali ucraineni: Atacurile aeriene ale ruşilor provoacă poluarea aerului, pagubele sunt uriaşe

Oficiali ucraineni: Atacurile aeriene ale ruşilor provoacă poluarea aerului, pagubele sunt uriaşe

Peste 5.000 de tone de dioxid de carbon au fost eliberate în aer în urma atacurilor ruseşti cu rachete din 29 decembrie şi 2 ianuarie, potrivit autorităţilor ucrainene, citate de Sky News.

Ruslan Strilets, ministrul ucrainean al Mediului, a publicat o declaraţie prin care susţine că în zilele menţionate Rusia a lansat aproape 300 de rachete şi drone asupra Ucrainei.

Demnitarul a arătat că poluarea aerului provocată de atacuri a cauzat Ucrainei daune în valoare de 400.000 de dolari.

Informaţia este confirmată şi de Andriy Yermak, şeful biroului preşedintelui ucrainean.

„În acest război teribil, neprovocat şi foarte brutal, oamenii noştri, civili şi militari, continuă să moară, iar mediul are de suferit. Toate aceste atacuri provoacă pagube masive. De exemplu, după ultimul atac, calitatea aerului din Kiev s-a înrăutăţit semnificativ din cauza concentraţiei mari de produse de ardere, substanţe chimice şi praf”, a precizat Yermak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
atacuri,
ucraina,
poluare

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici