Ofiţer Secret Service, acuzat de tentativă de intrare prin efracţie şi distrugere de proprietate

Un membru al Diviziei în uniformă din cadrul Secret Service a fost arestat vineri la Washington şi acuzat de tentativă de intrare prin efracţie, o infracţiune penală, şi de distrugere de proprietate, o infracţiune minoră, a anunţat Departamentul Poliţiei Metropolitane din DC.

269 afișări
Imaginea articolului Ofiţer Secret Service, acuzat de tentativă de intrare prin efracţie şi distrugere de proprietate

Ofiţer Secret Service, acuzat de tentativă de intrare prin efracţie şi distrugere de proprietate (Imagine: Shutterstock)

Arthur Baldwin, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat la locuinţa unei femei, în sud-estul Washingtonului, potrivit unor documente de la poliţie, relatează CNN. El a fost suspendat din funcţie, iar abilitarea în domeniul securităţii i-a fost, de asemenea, suspendată, a anunţat Secret Service.

Baldwin făcea parte din Serviciul Misiuni Străine, însărcinat cu protecţia diplomaţilor în capitala americană, potrivit lui Brian Leary, un purtător de cuvânt al unităţii de elită însărcinate cu protecţia preşedintelui american.

Un ofiţer de poliţie a intervenit la locuinţă vineri dimineaţa, la ora locală 0.24 (7.24, ora României), după ce poliţia a fost alertată telefonic despre un jaf în curs, potrivit documentelor poliţiei. "Fostul meu prieten nu mă va lăsa în pace", i-a spus femeia ofiţerului.

În timp ce ofiţerul se afla la locul faptei, Baldwin şi-a făcut apariţia, a spus că este ofiţer de poliţie şi doreşte să-i vorbească femeii, potrivit aceleiaşi surse.

Întrebat dacă a spart uşa, Baldwin a răspuns "am lovit uşa cu piciorul, dar nu am spart ferestrele", se arată în documentele citate.

El a refuzat vineri, în timp ce era pus sub acuzare, să comenteze pentru CNN.

Tânărul urmează să se prezinte la tribunal pe 23 aprilie. El riscă cinci ani de închisoare pentru tentativa de intrare prin efracţie, plus 180 de zile de închisoare şi/sau până la 1.000 de dolari amendă.

Incidentul are loc în contextul în care Secret Service încearcă s-şi refacă imaginea, în urma unei serii de incidente recente.

Leary a declarat că "Biroul pentru responsabilitate profesională va investiga cazul".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici