OIM: Cel puţin 365 de imigranţi s-au înecat în Mediterană în 5 zile. Bilanţul în 10 luni: 4636 de morţi/ "Sub ochii noştri se desfăşoară o catastrofă"

Cel puţin 365 de imigranţi s-au înecat în ultimele cinci zile în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge în Europa, anunţă Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), precizând că bilanţul în primele zece luni ale acestui an este de 4.636 de morţi, relatează Le Figaro.

1427 afișări
Imaginea articolului OIM: Cel puţin 365 de imigranţi s-au înecat în Mediterană în 5 zile. Bilanţul în 10 luni: 4636 de morţi/ "Sub ochii noştri se desfăşoară o catastrofă"

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie: Cel puţin 365 de imigranţi s-au înecat în Mediterană în 5 zile. Bilanţul în 10 luni: 4636 de morţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

În ultimele cinci zile, şase ambarcaţiuni s-au scufundat în sudul Mării Mediterane, înecându-se cel puţin 365 de imigranţi din Gambia, Ghana, Mali, Nigeria şi Senegal.

Bilanţul în primele zece luni ale anului 2016 este de 4.636 de morţi, cu cel puţin 1.000 mai mult decât în 2015.

"Sub ochii noştri se desfăşoară o catastrofă", a declarat un purtător de cuvânt al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, Leonard Doyle.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici