OIM: Peste 110.000 de refugiaţi au sosit în Europa începând din ianuarie

Peste 110.000 de migranţi şi refugiaţi au sosit în Grecia şi Italia de la începutul acestui an - o creştere importantă faţă de nivelul înregistrat anul trecut în aceeaşi perioadă, a anunţat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM), relatează Reuters în pagina electronică.

648 afișări
Imaginea articolului OIM: Peste 110.000 de refugiaţi au sosit în Europa începând din ianuarie

OIM: Peste 110.000 de refugiaţi au sosit în Europa începând din ianuarie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Numărul include 102.500 de persoane care au acostat pe insulele elene Samos, Kos şi Lesbos şi alte 7.500 de persoane care au sosit în Italia, a precizat OIM într-un comunicat.

"În aceeaşi perioadă, au murit peste 410 migranţi şi refugiaţi. Ruta dintre Turcia şi Grecia rămâne cea mai periculoasă, cu 321 de morţi", a precizat organizaţia.

În 2015, în Europa au sosit 100.000 de persoane de la începutul anului şi până în luna iunie, a precizat OIM.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei, Itayi Viriri, a precizat că acest prag de 100.000 de migranţi a fost depăşit în pofida condiţiilor meteorologice înregistrate pe mare, în ultima perioadă, pe ruta dintre Libia şi Italia.

Migranţii care sosesc în Italia se află adesea "într-o stare precară, după ce au fost supuşi unor violenţe de către traficanţi în Libia", a subliniat OIM, adăugând că femeile fac obiectul unui trafic de persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici