Un tânăr azilant a murit după ce a fost înjunghiat într-un centru pentru refugiaţi din Bavaria, în urma unei confruntări care a escaladat

Un tânăr azilant, în vârstă de 20 de ani, a murit după ce a fost înjunghiat într-un centru pentru refugiaţi, în landul Bavaria (sud-est), a anunţat poliţia germană duminică, relatează DPA în pagina electronică.

2191 afișări
Imaginea articolului Un tânăr azilant a murit după ce a fost înjunghiat într-un centru pentru refugiaţi din Bavaria,  în urma unei confruntări care a escaladat

Un tânăr azilant a murit după ce a fost înjunghiat într-un centru pentru refugiaţi din Bavaria, în urma unei confruntări care a escaladat

Tânărul a fost atacat de către un alt azilant din centru, în vârstă de 38 de ani, în urma unei confruntări care a escaladat.

Lucrători din cadrul serviciilor de urgenţă l-au găsit pe tânăr grav rănit în camera sa, într-un cointarner amenajat ca locuinţă. Tânărul a murit la faţa locului duminică.

Presupusul atacator s-a predat autorităţilor.

Acest incident a avut loc după ce pompieri chemaţi să intervină la un incendiu în oraşul Bautzen, în landul Saxonia (est), au fost împiedicaţi de o mulţime care aclama incendiul provocat la un hotel dezafectat în care urmau să fie instalaţi refugiaţi.

Într-un alt incident, 100 de protestatari au împiedicat migranţi să coboare dintr-un autobuz şi să intre într-un centru din oraşul Clausnitz, situat la sud-vest de Bautzen.

Premierul landului Saxonia Stanislaw Tillich a condamnat incidentele din cele două oraşe ca "dezgustătoare şi pline de ură".

Peste 1,1 milioane de solicitanţi de azil, care fug din calea unor conflicte şi sărăciei din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, au sosit anul trecut în Germania.

Reacţia publicului a fost în mare măsură pozitivă, însă o presupusă implicare a unor migranţi în cazuri de agresiuni sexuale şi o teamă de alterarea culturii germane au intensificat resentimentele germanilor în unele zone ale ţării, în contextul în care autorităţile locale depun eforturi să facă faţă afluxului.

Peste 1.000 de imobile destinate refugiaţilor au fost incendiate, în 2015, în întreaga Germanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici