Olanda face „curăţenie” în reprezentanţa diplomatică a Rusiei

Guvernul olandez a anunţat că va limita numărul diplomaţilor ruşi admişi în reprezentanţa diplomatică a Federaţiei la Haga, expulzându-i pe cei aflaţi în exces.

1015 afișări
Imaginea articolului Olanda face „curăţenie” în reprezentanţa diplomatică a Rusiei

Olanda face „curăţenie” în reprezentanţa diplomatică a Rusiei

„Rusia continuă să încerce să introducă ilegal agenţi de informaţii în Ţările de Jos sub acoperirea diplomaţiei. Nu putem şi nu trebuie să permitem acest lucru”, a declarat ministrul de Externe, Wopke Hoekstra.

„În acelaşi timp, Rusia refuză să acorde vize diplomaţilor olandezi la consulatul din Sankt Petersburg sau la ambasada de la Moscova.

De aici, decizia batavilor de a limita numărul diplomaţilor de la ambasada Rusiei din Haga la acelaşi număr cu cei de la ambasada Olandei la Moscova.

„Un anumit număr de diplomaţi va trebui, aşadar, să părăsească ţara în termen de două săptămâni”, a adăugat Hoekstra, fără a oferi un număr precis.

Moscova va răspunde 

Rusia va răspunde deciziei Olandei de a închide secţia comercială a ambasadei Rusiei la Amsterdam şi de a expulza diplomaţii ruşi din misiunile diplomatice ruse din ţară, a declarat Ministerul rus de Externe, citat de Tass.

„Rusia va da un răspuns adecvat”, a transmis ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici