OMS: Persoanele vaccinate anti-Covid trebuie să poarte în continuare masca şi să păstreze distanţa fizică. Explicaţia

  • Persoanele care au fost vaccinate împotriva Covid-19 ar trebui să continue să poarte o mască şi să respecte distanţarea, potrivit OMS.
  • Experţii OMS: Nu este clar dacă vaccinul previne şi riscul de răspândire a bolii.
22658 afișări
Imaginea articolului OMS: Persoanele vaccinate anti-Covid trebuie să poarte în continuare masca şi să păstreze distanţa fizică. Explicaţia

OMS: Persoanele vaccinate anti-Covid trebuie să poarte în continuare masca şi să pastreze distanţa fizică

Persoanele care au fost vaccinate împotriva Covid-19 ar trebui să continue să poarte o mască şi să se ţină la distanţă, a susţinut luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
 
Deşi există dovezi ştiinţifice că un vaccin ajută la prevenirea dezvoltării bolii Covid-19, nu este clar dacă el previne şi riscul de răspândire a bolii, spun experţii OMS, potrivit agenţiei DPA.
 
Cu alte cuvinte, un vaccin s-ar putea să nu oprească răspândirea virusului, ci doar declanşarea bolii COVID-19.
 
Acesta este motivul pentru care cei vaccinaţi ar trebui să continue să poarte o mască, să se spele pe mâini frecvent şi să păstreze distanţarea fizică adecvată, crede organizaţia.
 
Kate O'Brien, directorului Departamentului de imunizare şi vaccinuri al OMS, spune că trebuie să aibă loc mai multe cercetări ştiinţifice cu privire la potenţialul de contagiere şi răspândire a virusului în contextul vaccinării. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici