ONU: Aşezările israeliene din Cisiordania se extind într-un ritm record

  • Aşezările israeliene din teritoriile palestiniene ocupate s-au extins cu un număr record, anunţă Volker Turk, Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului.
  • Acest lucru ar putea să elimine varianta apariţiei unui stat palestinian, avertizează reprezentantul ONU.
1149 afișări
Imaginea articolului ONU: Aşezările israeliene din Cisiordania se extind într-un ritm record

ONU: Aşezările israeliene din Cisiordania se extind într-un ritm record

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului susţine că prin creşterea coloniilor israeliene Israelul îşi transferă populaţia ceea ce reprezintă o crimă de război, potrivit Reuters.

„Violenţa coloniştilor şi încălcările legate de noile aşezări au atins noi niveluri şocante şi riscă să elimine orice posibilitate practică de a înfiinţa un stat palestinian”, a transmis Turk într-un document care însoţeşte raportul care va fi prezentat Consiliului pentru Drepturile Omului de la Geneva la sfârşitul lunii martie.

Raportul de 16 pagini, bazat pe propria monitorizare a ONU şi pe alte surse, a documentat 24.300 de noi locuinţe israeliene în Cisiordania pe o perioadă de un an până la sfârşitul lunii octombrie 2023, Aceasta ar fi cea mai mare rată de creştere din 2017 de când a început monitorizarea.

Administraţia americană Biden a anunţat luna trecută că aşezările sunt „incompatibile” cu dreptul internaţional, după ce Israelul a anunţat noi planuri de a construi locuinţe în Cisiordania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici