ONU dă ultimatum pentru populaţia globului. Schimbarea climatică e ireversibilă

  • Activităţile pe care le avem cauzează schimbări climatice, „fără echivoc”, anunţă ONU, luni.
  • Încălzirea globală va deveni un fenomen şi mai grav, limita de încălzire a globului va fi atinsă în următorii 20 de ani.
  • „Cod roşu pentru umanitate” este numele raportului întocmit de către ONU şi prezentant luni.
10040 afișări
Imaginea articolului ONU dă ultimatum pentru populaţia globului. Schimbarea climatică e ireversibilă
ONU continuă să tragă un semnal de alarmă privind încălzirea globală. Omenirea este în pericol din cauza încălzirii globale, iar vina îi aparţine, spun reprezentanţii ONU, luni. 
 
Ce ne aşteaptă dacă nu luăm măsuri imediate şi viabile? Specialiştii în Climă vorbesc despre valuri de caniculă ce vor provoca decese, uragane majore şi alte extreme ce vor deveni mult mai severe în anii următori.
 
Experţii instituţiei cer renunţarea la energia pe bază de cărbune şi carburnaţi poluanţi. 
 
Acest raport ar trebui să pună punct industriei cărbunelui şi carburanţilor, înainte să ne distrugă planeta”, declară Gutteres, secretar general al ONU. Valurile extreme de căldură care anterior îşi făceau simţită prezenţa doar o dată la 50 de ani sunt acum aşteptate o dată la fiecare zece ani din cauza încălzirii globale, în timp ce ploile şi secetele au devenit şi ele mai frecvente, mai punctează acesta.
 
Raportul a fost întocmit pe baza a peste 14.000 de articole ştiinţifice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici