ONU: Numărul refugiaţilor din întreaga lume a atins un nivel record

Numărul de refugiaţi din întreaga lume a atins un nivel record în 2022, potrivit Agenţiei ONU pentru refugiaţi.

290 afișări
Imaginea articolului ONU: Numărul refugiaţilor din întreaga lume a atins un nivel record

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Războiul din Rusia în Ucraina a contribuit la o creştere anuală record de 19,1 milioane de persoane care fug de război şi persecuţii, ceea ce a dus cifra totală la 108,4 milioane la sfârşitul anului 2022.

Raportul publicat miercuri de UNHCR a confirmat că majoritatea refugiaţilor sunt găzduiţi în ţări în curs de dezvoltare, care sunt mai aproape de zonele de criză, notează POLITICO.

Potrivit agenţiei ONU, 76% dintre refugiaţii din lume sunt găzduiţi în ţări cu venituri mici şi medii, Turcia, Iranul şi Columbia fiind în fruntea clasamentului mondial.

"Este nevoie de mult mai mult sprijin internaţional şi de o împărţire mai echitabilă a responsabilităţilor, în special cu acele ţări care găzduiesc cele mai multe dintre persoanele strămutate din lume", a declarat Filippo Grandi, înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi.

Războiul din Ucraina a crescut fluxul de refugiaţi care vin în Europa, cifrele crescând de la 27.300 în 2021 la 5,7 milioane în 2022, cel mai rapid flux de refugiaţi de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Conflictul din Sudan a declanşat, de asemenea, un nou val de migranţi în 2023, ridicând totalul global la un număr estimat de 110 milioane până în luna mai a acestui an.

Germania a fost ţara din UE care a găzduit cei mai mulţi refugiaţi (2,1 milioane) în 2022, Polonia şi Republica Cehă fiind pe locurile doi şi trei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici