ONU: populaţia Indiei o va depăşi pe cea a Chinei în această săptămână

India va depăşi China şi va deveni cea mai populată ţară din lume până la sfârşitul acestei săptămâni, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite, potrivit BBC.

1215 afișări
Imaginea articolului ONU: populaţia Indiei o va depăşi pe cea a Chinei în această săptămână

ONU: populaţia Indiei o va depăşi pe cea a Chinei în această săptămână

Populaţia Indiei ar urma să ajungă la 1.425.775.850 de persoane până la sfârşitul lunii aprilie, arată noile informaţii.

Săptămâna trecută, un alt organism al ONU a prezis că India va depăşi China până la jumătatea acestui an. Naţiunile asiatice au reprezentat mai mult de o treime din populaţia globală timp de peste 70 de ani.

„China va ceda în curând statutul său de lungă durată de cea mai populată ţară din lume", a anunţat Departamentul pentru Afaceri Economice şi Sociale al ONU (DESA).

Organismul ONU pentru populaţie a estimat săptămâna trecută că India va avea cu 2,9 milioane de locuitori mai mult decât China până la mijlocul anului 2023.

Rata de natalitate a Chinei a scăzut în ultima vreme, iar anul trecut populaţia a scăzut pentru prima dată din 1961 încoace. Populaţia Chinei ar putea scădea sub 1 miliard de locuitori înainte de sfârşitul secolului, potrivit DESA. În schimb, experţii se aşteaptă ca populaţia Indiei să continue să crească timp de câteva decenii..

În noiembrie, aul trecut, populaţia lumii a depăşit 8 miliarde de locuitori. Totuşi, creşterea nu mai este la fel de rapidă ca înainte şi a ajuns la cel mai lent ritm din 1950 încoace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici