Operaţiune militară pentru eliberarea ostaticilor sud-coreeni - AFP

Forţele afgane şi internaţionale au iniţiat, duminică, o operaţiune militară comună pentru "eliberarea" celor 23 de evanghelişti sud-coreeni luaţi ostatici de talibani în Afganistan, a anunţat Ministerul afgan al Apărării, citat de AFP.

1 afișare

"Armată afgană, poliţia, serviciile de informaţii şi forţele internaţionale au iniţiat o operaţiune comună în cartierul Qarabagh, din provincia Ghazni (140 kilometri sud de Kabul), pentru eliberarea ostaticilor sud-coeeni", se arată într-un comunicat al ministerului.

Forţele NATO şi coaliţia aflată sub comandament american nu au putut confirma imediat informaţiile privind această operaţiune militară.

Pe de altă parte, incertitudinea se menţinea, duminică, în ceea ce priveşte soarta unuia dintre cei doi ostatici germani care, potrivit Berlinului şi Kabulului, s-ar afla încă în viaţă, în pofida unui anunţ al talibanilor, referitor la executarea ambilor ostatici germani. Talibanii ameninţă şi că îi vor ucide pe cei 23 de ostatici sud-coreeni.

Rebelii au acordat un termen-limită până la ora 14.30 GMT (17.30 ora României) autorităţilor afgane pentru eliberarea a 23 de talibani aflaţi în închisorile afgane, în schimbul sud-coreenilor răpiţi joi, în timp ce călătoreau cu maşina în provincia Ghazni, situată la circa 120 de kilometri sud de Kabul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici