Opoziţia cere o reuniune de urgenţă a Parlamentului de la Kiev

Opoziţia ucraineană cere organizarea unei reuniuni de urgenţă a Parlamentului de la Kiev, în condiţiile în care violenţele au reizbucnit joi în capitala Ucrainei, relatează agenţia Unian în pagina electronică.

274 afișări
Imaginea articolului Opoziţia cere o reuniune de urgenţă a Parlamentului de la Kiev

Opoziţia cere o reuniune de urgenţă a Parlamentului de la Kiev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele grupului parlamentar al partidului Batikivşcina, Oleksandr Turcinov, a anunţat în Piaţa Maidan că opoziţia susţine organizarea unei reuniuni a Parlamentului "pentru a lichida puterea dictatorială a preşedintelui Ianukovici".

De asemenea, el i-a îndemnat pe deputaţii din grupurile parlamentare proguvernamentale să participe la reuniune, promiţând că le va asigura securitatea în faţa manifestanţilor, care se îndreptau joi dimineaţă spre sediul Guvernului de la Kiev.

Confruntările dintre manifestanţi şi poliţie s-au reluat joi dimineaţă la Kiev, iar potrivit unui bilanţ prezentat de postul Russia Today, confirmat de Ministerul Sănătăţii, cel puţin 35 de persoane au fost ucise şi alte câteva sute rănite.

În urma manifestaţiilor, sediile Guvernului şi Parlamentului de la Kiev au fost evacuate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici