VIDEO  Opt persoane, ucise în trei incidente armate potenţial rasiste din SUA. Un suspect a fost reţinut

  • Opt persoane au fost ucise în SUA, în incidente armate.
  • Incidentele au avut loc în trei spa-uri diferite din Georgia.
  • Printre victime se numără şase femei de origine asiatică.
  • Un suspect, considerat responsabil pentru atacuri, a fost reţinut.
2289 afișări
Imaginea articolului Opt persoane, ucise în trei incidente armate potenţial rasiste din SUA. Un suspect a fost reţinut

Opt persoane, printre care şase femei de origine asiatică, au fost ucise în incidentele armate care au avut loc în trei spa-uri diferite din Georgia, relatează BBC.

Poliţia a raportat patru persoane ucise la un salon de masaj din Acworth, o suburbie la nord de Atlanta, şi încă patru la alte două spa-uri din oraş.

Oficialii au declarat că un tânăr de 21 de ani a fost arestat şi este suspect în toate cele trei atacuri. Nu s-a stabilit încă niciun motiv pentru atacuri.

Într-un discurs de săptămâna trecută, preşedintele Joe Biden a condamnat „crimele împotriva americanilor asiatici care au fost atacaţi, hărţuiţi, învinovăţiţi şi scoşi ţapi ispăşitori”. Persoanele de origine asiatică sunt învinovăţite de răspândirea coronavirusului.

Primul atac s-a petrecut în jurul orei 17:00 (21:00 GMT) la Youngs Asian Massage Parlour din Acworth, districtul Cherokee.

Purtătorul de cuvânt al biroului şerifului, căpitanul Jay Baker, a declarat că două persoane au murit la faţa locului şi trei au fost duse la spital. Acolo au încetat din viaţă încă două victime. Mai târziu, el a confirmat că victimele erau două femei asiatice, o femeie albă şi un bărbat alb. Totodată, un bărbat hispanic fusese rănit.

O oră mai târziu, poliţia a fost chemată la un „jaf în curs” la Gold Spa din nord-estul Atlanta.

„La sosire, ofiţerii au localizat trei femei decedate în interiorul locaţiei", a declarat poliţia într-un comunicat.

În timp ce erau acolo, ofiţerii au fost chemaţi la un spa de peste drum, numit Aromatherapy Spa, unde au găsit o altă femeie împuşcată.

Şeful poliţiei din Atlanta, Rodney Bryant, a declarat că victimele erau asiatice.

Poliţia a spus că Robert Aaron Long, din Woodstock, Georgia, a fost arestat la aproximativ 240 de mile sud de Atlanta. Căpitanul Baker a declarat că anchetatorii sunt „foarte încrezători” că el este responsabil pentru toate cele trei atacuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici