Optsprezece membri ai mişcării Fraţii Musulmani, arestaţi în Egipt sub acuzaţia de terorism

Parchetul din Egipt a ordonat joi plasarea în detenţie pentru terorism a 18 membri ai organizaţiei islamiste Fraţii Musulmani, relatează agenţia Mena.

150 afișări
Imaginea articolului Optsprezece membri ai mişcării Fraţii Musulmani, arestaţi în Egipt sub acuzaţia de terorism

Optsprezece membri ai mişcării Fraţii Musulmani, arestaţi în Egipt sub acuzaţia de terorism (Imagine: Shutterstok)

Iniţial fuseseră arestaţi şapte membri ai organizaţiei.

Printre persoanele arestate se numără un lider de rang înalt al organizaţiei islamiste.

Guvernul egiptean a catalogat, miercuri, mişcarea Fraţii Musulmani drept organizaţie teroristă, atribuindu-i atentatul comis în urmă cu câteva zile la o secţie de poliţie.

Mişcarea Fraţii Musulmani, din care face parte preşedintele Mohamed Morsi, demis de armată în iulie, fusese scoasă în afara legii în urmă cu câteva luni. Mii de susţinători ai organizaţiei islamiste sunt în detenţie după ce au participat la protestele violente izbucnite după destituirea preşedintelui Morsi. Decizia luată miercuri permite intensificarea acţiunilor autorităţilor împotriva organizaţiei Fraţii Musulmani. Hotărârea a fost anunţată de vicepremierul Hossam Eissa, care a avertizat că susţinătorii şi finanţatorii "organizaţiei teroriste" riscă sancţiuni dure. Guvernul egiptean atribuie organizaţiei Fraţii Musulmani atentatul sinucigaş comis marţi la o secţie de poliţie din Mansura, un atac soldat cu 16 morţi şi peste 100 de răniţi. Mişcarea Fraţii Musulmani a negat orice implicare în atentatul care a fost revendicat de un grup inspirat de reţeaua teroristă Al-Qaida.

Un alt atentat a avut loc joi, în centrul oraşului Cairo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici