Oraşul de 20 milioane de locuitori pregătit pentru impactul cu un ciclon care nu a mai fost înregistrat de 130 de ani

În trecut, oraşul Mumbai din India a fost lovit de cicloni tropicali, însă nu a mai avut parte de un asemenea fenomen de aproape 130 de ani, spune BBC.

2646 afișări
Imaginea articolului Oraşul de 20 milioane de locuitori pregătit pentru impactul cu un ciclon care nu a mai fost înregistrat de 130 de ani

Oraşul de 20 de milioane de locuitori pregătit să fie lovit de un ciclon, absent de 130 de ani

 

Aceeaşi sursă menţionează că Mumbai nu a mai fost lovit de un asemenea ciclon puternic de peste 100 de ani, iar departamentul de meteorologie din India preconizează că miercuri, furtuna ciclonică va veni cu rafale de vânt care pot atinge şi 120 km/oră. De asemenea, oficialii depatamentului prognozează ploi puternice, condiţii maritime dificle şi maree care ar putea provoca inundaţii în zonele mai joase din Mumbai.
 
"Şansa se a se petrece cel mai grav scenariu a fost redusă drastic. Cu toate acestea, o furtună ciclonică gravă poate fi periculoasă, deci oamenii trebuie să fie pregătiţi. Există încă posibilitatea să se schimbe lucrurile şi evoluţia trebuie urmărită până la capăt", a spus Sober, conform BBC.
 
Mumbai, capitala financiară a Indiei, este unul dintre cele mai mari oraşe şi are o populaţie de peste 20 de milioane de locuitori şi în ultimii ani s-a confruntat  cu inundaţii puternice.
 
Recent, India a mai fost lovită de ciclonul Amphan, care a lovit Golful Bengal şi a provocat moartea a 90 de oameni. Calcutta, oraş indian cu 14 milioane de locuitori, a fost cea mai afectată zonă lovită de ciclon. Furtuna a lăsat în urmă cel puţin 15 morţi, notează BBC, care scrie că autorităţile din regiunea West Bengal se luptă şi cu epidemia de coronavirus."A fost Iadul. De la etajul 12, de unde locuiesc, am s-a simţit ca un cutremur care nu se mai oprea", a spus Kajal Basu, potrivit BBC.
În doar 45 de minute, străzile oraşului au fost complet inundate, iar alimentarea cu electricitate oprită. Amphan este cel mai puternic ciclon care a lovit Golful Bengal în ultimii 21 de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici