OSCE se oferă să medieze un dialog între puterea şi opoziţia din Ucraina

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa s-a oferit să medieze un dialog între puterea şi opoziţia din Ucraina, a declarat, luni, Didier Burkhalter, preşedintele Elveţiei, care asigură preşedinţia prin rotaţie a OSCE.

123 afișări
Imaginea articolului OSCE se oferă să medieze un dialog între puterea şi opoziţia din Ucraina

OSCE se oferă să medieze un dialog între puterea şi opoziţia din Ucraina

"În calitate de preşedinte al OSCE, am avut o întâlnire cu premierul ucrainean Mikola Azarov vineri, la Davos. I-am transmis disponibilitatea noastră şi o serie de propuneri concrete prin care putem acţiona pentru a creşte şansele unui dialog şi a reduce riscul violenţelor", a declarat Burkhalter la Varşovia, unde se află într-o vizită de două zile.

"Aşteptăm răspunsul din partea Guvernului ucrainean în legătură cu posibilitatea şi oportunitatea unei intervenţii, a unei medieri din partea OSCE în acest dosar", a declarat preşedintele elveţian într-o conferinţă de presă cu omologul său rus Bronislav Komorowski.

Elveţia a preluat, la 1 ianuarie, preşedinţia OSCE, care a fost deţinută anterior de Ucraina.

Autorităţile ucrainene au ameninţat luni că vor decreta starea de urgenţă, după ce manifestaţii de la Kiev au preluat controlul asupra Ministerului Justiţiei, iar protestele iau amploare în regiunile din ţară, în pofida propunerii făcute opoziţiei de a conduce Guvernul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici