Palatul Buckingham a anunţat data încoronării regelui Charles al III-lea al Marii Britanii

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va fi încoronat la Westminster Abbey din Londra în luna mai a anului viitor, în cadrul unei ceremonii care va urma ritualul tradiţional folosit pentru ungerea monarhilor în ultimii 1.000 de ani, a anunţat marţi Palatul Buckingham.

2721 afișări
Imaginea articolului Palatul Buckingham a anunţat data încoronării regelui Charles al III-lea al Marii Britanii

Charles, în vârstă de 73 de ani, a devenit automat rege la moartea mamei sale, regina Elisabeta, luna trecută, dar marea ceremonie de încoronare pentru el şi soţia sa Camilla, care va fi încoronată regină, va avea loc sâmbătă, 6 mai 2023, relatează agenţia de presă Reuters.

"Încoronarea va reflecta rolul monarhului în prezent şi va privi spre viitor, fiind în acelaşi timp înrădăcinată în tradiţiile şi fastul de lungă durată", a precizat palatul într-un comunicat.

Ceremonia, un eveniment solemn şi religios care va fi condus de arhiepiscopul de Canterbury, şeful spiritual al comuniunii anglicane, are loc de obicei la câteva luni după accederea noului monarh.

Regii şi reginele Angliei, iar mai târziu ale Marii Britanii şi ale Regatului Unit, au fost încoronaţi la Westminster Abbey de la William Cuceritorul, în 1066. Charles este cel de-al 41-lea monarh dintr-o linie care îşi trage originile de la William şi va fi cel mai în vârstă monarh care va fi încoronat.

Mama sa, care a murit la vârsta de 96 de ani în casa sa de vacanţă din Scoţia, deţine recordul pentru cea mai lungă domnie, de 70 de ani.

Presa britanică a relatat că Charles vrea să reducă o parte din grandoarea obişnuită din jurul încoronării, conştient că aceasta ar avea loc în condiţiile în care ţara se confruntă cu o criză a costului vieţii.

Încoronarea Elisabetei ca regină, la 2 iunie 1953, a fost prima care a fost televizată şi a fost considerată o piatră de hotar în modernizarea monarhiei, o mişcare pentru care se spune că soţul ei, prinţul Philip, a insistat foarte mult.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici