Papa Benedict al XVI-lea a exorcizat doi bărbaţi la Vatican, susţine exorcistul Romei

Prezenţa Papei Benedict al XVI-lea în apropierea a doi bărbaţi "posedaţi", aduşi în mai 2009 în Piaţa Sfântul Petru pentru a fi vindecaţi, a contribuit la vindecarea acestora, afirmă exorcistul Romei, părintele Amorth, într-o nouă carte.

1097 afișări
Imaginea articolului Papa Benedict al XVI-lea a exorcizat doi bărbaţi la Vatican, susţine exorcistul Romei

Papa Benedict al XVI-lea (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Părintele Amorth afirmă în cartea sa "Ultimul exorcist - lupta mea împotriva lui Satan" că cei doi au fost escortaţi în Piaţa Sfântul Petru de doi dintre asistenţii săi, în timp ce Papa era condus spre mulţime, relatează Daily Mail în ediţia online de marţi. Când Benedict al XVI-lea s-a apropiat de ei, bărbaţii, numiţi doar ca Marco şi Giovanni, au început să se poarte straniu, scrie părintele Amorth. El descrie cum au început să fie cuprinşi de un tremur şi cum le clănţăneau dinţii în gură.

Unul dintre asistenţi i-a cerut lui Giovanni să se controleze. "Nu sunt Giovanni", i-a răspuns acesta, cu o voce diferită de vocea sa normală, susţine exorcistul. Imediat ce Papa a coborât din vehicul, cei doi s-au aruncat pe jos.

"S-au dat cu capetele de pământ. Tremurau, le curgeau bale, parcă erau apucaţi", scrie Amorth. "Papa i-a privit de la distanţă. A ridicat mâna şi i-a binecuvântat pe toţi patru. Pe cei posedaţi i-a cuprins un fel spasm, ca de furie - ca o lovitură în întregul corp - atât de puternic, încât au fost aruncaţi trei metri în spate", continuă el. "S-au oprit din urlat, dar au continuat să plângă incontrolabil", adaugă exorcistul.

Părintele Amorth susţine că a efectuat sute de exorcizări şi că nu este niciun mister că simpla prezenţă a Papei i-a putut vindeca pe posedaţi. Exorcistul s-a aflat în centrul unor controverse, el numind yoga un "rău" şi afirmând că prin cărţile cu Harry Potter este promovată magia neagră şi vrăjitoria.

Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, a contestat acest episod, afirmând că Benedict al XVI-lea nu era conştient de suferinţele bărbaţilor şi că nu a intenţionat să efectueze o exorcizare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici