Papa Francisc despre împotrivirea unor episcopi cu privire la binecuvântarea persoanelor de acelaşi sex

  • Suveranul Pontif a spus că cei care critică declaraţia sa ,,aparţin unor grupuri ideologice mici”, cu excepţia africanilor, despre care a spus că sunt ,,un caz aparte”.
  • Episcopii catolici africani consideră că decizia Papei Francisc ,,a provocat o undă de şoc”. Aceştia îi solicită Suveranului să revizuiască decizia.
270 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc despre împotrivirea unor episcopi cu privire la binecuvântarea persoanelor de acelaşi sex

Papa Francisc abordează împotrivirea episcopilor africani cu privire la binecuvântarea persoanelor de acelaşi sex

Într-un interviu acordat ziarului italian La Stampa, publicat luni, Francisc a spus că cei care critică declaraţia sa "aparţin unor grupuri ideologice mici", cu excepţia africanilor despre care a spus că sunt ,,un caz aparte", deoarece "pentru ei, homosexualitatea este ceva 'rău' din punct de vedere cultural (şi) nu o tolerează".

Luna trecută, papa a aprobat o schimbare radicală a poziţiei bisericii faţă de uniunile între persoane de acelaşi sex, autorizând binecuvântările pentru cuplurile gay. Cu toate acestea, ele nu ar trebui să fie incluse în ritualurile şi riturile liturgice ale bisericii sau să fie acordate în timpul unei uniuni civile.

Reacţia episcopilor catolici africani

Potrivit CNN, episcopii catolici africani au declarat într-o scrisoare că aprobarea papei ,,a provocat o undă de şoc" pe continent şi ,,a semănat concepţii greşite şi nelinişte în mintea multora", inclusiv a pastorilor.

,,Noi, episcopii africani, nu considerăm că este potrivit ca Africa să binecuvânteze uniunile homosexuale sau cuplurile de acelaşi sex, deoarece, în contextul nostru, acest lucru ar provoca confuzie şi ar fi în contradicţie directă cu ethosul cultural al comunităţilor africane", se adaugă în scrisoarea emisă la 11 ianuarie de preşedintele SECAM, cardinalul Fridolin Ambongo.

,,Îi cerem Papei Francisc să revoce permisiunea de a binecuvânta cuplurile aflate într-o situaţie neregulamentară şi cuplurile de acelaşi sex, astfel încât Biserica Catolică să strălucească în mod clar ca stâlp şi temelie a adevărului", au adăugat ei într-o declaraţie comună pe X.

Homosexualitatea este ilegală în zone întinse din Africa, unde au fost adoptate unele dintre cele mai dure legi anti-gay din lume. Printre sancţiuni se numără închisoarea pe viaţă – pentru persoanele de acelaşi sex – şi pedeapsa cu moartea pentru ,,homosexualitatea agravată”, descrisă ca actul sexual cu un minor sau incestul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici