Papa Francisc va conduce slujba de Duminica Floriilor la o zi după ce a părăsit spitalul

Papa Francisc va conduce duminică slujba în Piaţa Sf. Petru la doar o zi după ce a părăsit spitalul.

134 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc va conduce slujba de Duminica Floriilor la o zi după ce a părăsit spitalul

Papa Francisc va conduce slujba de Duminica Floriilor la o zi după ce a părăsit spitalul

Papa Francisc a fost internat miercuri la Spitalul Gemelli din Roma cu dificultăţi de respiraţie, iar ulterior a fost diagnosticat cu bronşită .
 
Când a părăsit spitalul sâmbătă, el a confirmat că va supraveghea ceremonia de Duminica Floriilor, urmată de rugăciunea Angelus. Ba chiar a glumit că este ”încă în viaţă”.
 
După ce a fost externat, Papa Francisc a fost văzut zâmbind şi făcând semn din maşină, înainte de a ieşi să vorbească cu mulţimea, scrie BBC
 
În loc să se îndrepte acasă, maşina lui a trecut pe lângă Vatican şi s-a oprit la Bazilica Santa Maria Maggiore. Când a ieşit după rugăciune, oamenii de pe stradă au aplaudat şi au strigat: „Trăiască Papa!”
 
În timpul unei alte opriri, el a ieşit din vehicul pentru a oferi ouă de Paşte cu ciocolată ofiţerilor de poliţie din caravanul său, a informat agenţia de ştiri AP.
 
Internarea Papei la spital vine înaintea celei mai aglomerate săptămâni din calendarul creştin.
 
Săptămâna Mare include un program încărcat de evenimente şi servicii care pot fi solicitante din punct de vedere fizic.
 
Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat vineri că Papa este aşteptat să participe la slujba din acest weekend pentru Duminica Floriilor.
 
„Pot confirma că, întrucât este programat să părăsească spitalul mâine (sâmbătă), Papa Francisc este de aşteptat să fie prezent în Piaţa Sf. Petru duminică la celebrarea euharistică a Duminicii Floriilor.”
 
El va prezida, de asemenea, liturghia de Paşte extrem de populară de duminica viitoare, potrivit detaliilor publicate de Vatican.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici