Paradă militară de proporţii uriaşe în Coreea de Nord - VIDEO

A 70-a aniversare a Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord urmează a fi celebrată cu o paradă militară extraordinară, de proporţii neobişnuite, chiar şi pentru Coreea de Nord, conform unor imagini obţinute prin satelit, informează cnn.com

3386 afișări
Imaginea articolului Paradă militară de proporţii uriaşe în Coreea de Nord - VIDEO

Paradă militară de proporţii gigantice în Coreea de Nord (Imagine: Mediafax foto/ AFP)

Aniversarea, care, în esenţă, oficiază fondarea statului nord-coreean, este de aşteptat să fie una de o anvergură extraordinară sau cel puţin asta relevă imaginile din satelit. Spectacolul organizat în semn de loialitate şi sprijin pentru liderul Kim Jong-un, urmează a combina marşuri militare cu momente de dans sincronizat şi prezentare a armamentului nord-coreean, toate acestea implicând un număr uriaş de persoane.

Deşi numărul substanţial de oameni implicaţi de ceremoniile unui stat totalitar nu reprezintă ceva neobişnuit, parada de anul acesta pare a depăşi orice aşteptări prin dimensiunea elementelor şi numărului de persoane implicate.

Potrivit CNN, organizarea acestei parade a început în luna mai.

Acest eveniment pare a avea la bază accentuarea imaginii de stabilitate şi omogenitate la vârful conducerii de la Phenian.

Un student nord-coreean, Sin Un Gyong a declarat pentru CNN că poporul nord-coreean “vrea să sărbătorească în acest an în cel mai impunător mod”.

Din punct de vedere istoric, data de 13 octombrie celebrează înfiinţarea în octombrie 1945 a facţiunii nord-coreene a PCC (Partidului Comunist din Coreea), departament ce îl avea ca prim secretar general pe Kim Young-bom;  Două luni mai târziu, la a treia plenară a partidului, acesta avea să fie înlocuit la conducerea facţiunii cu Kim Ir-sen (bunicul lui Kim Jong-un) cu ajutorul şi la intervenţia Uniunii Sovietice. Urmând ca în vara lui 1946, facţiunea nord-coreeană a Partidului Comunist din Coreea să se proclame Partidul Comunist Nord-Coreean, organism independent de PCC, pentru ca apoi, în august 1946, să-şi schimbe numele în Partidul Muncitorilor din Coreea de Nord.

http://edition.cnn.com/2015/10/09/asia/north-korea-parade-party/index.html

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici