Paris: Bulevardul Champs-Elysees, blocat de un protest al agricultorilor

Agricultorii blocau vineri dimineaţă circulaţia pe bulevardul Champs-Elysees din Paris, pentru a protesta faţă de scăderea preţurilor la produsele agricole, în cadrul unei zile de acţiune naţională.

83 afișări
Imaginea articolului Paris: Bulevardul Champs-Elysees, blocat de un protest al agricultorilor

Paris: Bulevardul Champs-Elysees, blocat de un protest al agricultorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 50 de agricultori, veniţi la apelul Tinerilor Agricultori (o filială a FNSEA, sindicatul majoritar), au instalat începând de la ora 7.30 (8.30 ora României) bariere şi baloturi de paie pe Champs-Elysees. Ei au incendiat pneuri, blocând complet circulaţia.

"Lumea agricolă se prăbuşeşte", a explicat Damien Greffin, preşedintele Tinerilor Agricultori din Ile-de-France (regiunea pariziană), pentru a justifica această acţiune. "Ceea ce se cere este o creştere a preţurilor la materiile prime", a adăugat el, subliniind că un kilogram de grâu se vinde în prezent cu nouă eurocenţi, pentru un preţ de producţie de 14 eurocenţi.

El a cerut, de asemenea, o armonizare a politicilor sociale la nivel european, pentru a evita "dumpingul social" care permite producţia la costuri inferioare în anumite ţări.

Manifestaţii au avut loc vineri dimineaţă în mai multe oraşe din Franţa, prima putere agricolă din Uniunea Europeană, în cadrul acestei zile de mobilizare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici