Parisul condamnă atentatul de la Beirut şi avertizează împotriva unei "escaladări a violenţei"

Franţa a condamnat atentatul produs joi, la periferia de sud a Beirutului, şi soldat cu cel puţin cinci morţi, şi a îndemnat Libanul să "evite o escaladare a violenţei, păstrând unitatea naţională".

148 afișări
Imaginea articolului Parisul condamnă atentatul de la Beirut şi avertizează împotriva unei "escaladări a violenţei"

Parisul condamnă atentatul de la Beirut şi avertizează împotriva unei "escaladări a violenţei" (Imagine: AFP/ Meiafax Foto)

"Franţa condamnă cu cea mai mare fermitate atentatul produs (joi) după-amiaza la periferia de sud a Beirutului", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe, Romain Nadal.

Parisul "reiterează angajamentul său pentru stabilitatea Libanului" şi "susţine autorităţile libaneze în hotărârea lor de a combate orice formă de terorism", a adăugat el.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise joi, într-o explozie produsă de un atentat cu maşină-capcană, la periferia de sud a Beirutului, acesta fiind al patrulea atac ce vizează acest bastion al mişcării şiite Hezbollah din iulie, a anunţat Ministerul libanez al Sănătăţii.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Informaţii ANI, o maşină de teren "a explodat pe strada foarte frecventată Al-Aarid din cartierul Haret Hreik", la periferia de sud a Beirutului.

"Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi peste 20 au fost rănite în atentat, potrivit unui bilanţ provizoriu", a anunţat o sursă din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Mai multe atentate au afectat Beirutul şi nordul Libanului începând din iulie, majoritatea vizând bastioanele Hezbollah, mişcare ai cărei membri luptă alături de armata regimului sirian împotriva rebelilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici