Parlamentarii irlandezi se pregătesc să recomande introducerea morţii asistate

  • Membrii unei comisii parlamentare din Irlanda se pregătesc să recomande introducerea morţii asistate.
  • Recomandarea va fi trimisă Guvernului care ar putea introduce măsura în sistemul legislativ.
  • Măsura se va aplica în cazul persoanelor cu boli incurabile, în stadiul terminal.
214 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii irlandezi se pregătesc să recomande introducerea morţii asistate

O comisie parlamentară va recomanda miercuri guvernului irlandez să legifereze introducerea morţii asistate pentru cei care mai au de trăit între şase luni şi un an, anunţă Sky News.

Potrivit propunerii, procedura va fi supravegheată de un profesionist medical, dar orice lucrător medical va putea refuza participarea.

Moartea asistată va fi permisă în cazul celor diagnosticaţi cu o afecţiune care este „incurabilă, ireversibilă, progresivă şi avansată” şi pentru care suferinţa nu poate fi uşurată într-un nivel „tolerabil”.

Limita de timp va fi de un an pentru afecţiunile neurologice grave.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici