Parlamentarii ruşi vor să declare ilegală anexarea Crimeei la Ucraina din 1954

Parlamentarii ruşi au înaintat Dumei de Stat un proiect de lege prin care cer anularea deciziei sovietice din 1954 de a transfera Crimeea din Rusia în Ucraina, scrie Reuters.

3970 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii ruşi vor să declare ilegală anexarea Crimeei la Ucraina din 1954

Parlamentarii ruşi vor să declare ilegală anexarea Crimeei la Ucraina din 1954

Iniţiativa legislativă, dacă va fi aprobată, ar constitui un temei juridic pentru ca Rusia să susţină că peninsula Crimeea, anexată de la Ucraina în 2014, nu a făcut niciodată parte cu adevărat din Ucraina, la început, relevă sursa citată.

Autorii documentului sunt de părere că transferul Crimeei trebuie recunoscut ca fiind ,,ilegal şi incompatibil cu principiile fundamentale ale statului de drept şi ale dreptului internaţional".

Potrivit publicaţiei Meduza, dacă decizia din 1954 ar fi anulată, aliaţilor Ucrainei ,,le va fi mult mai greu să susţină pretenţiile Kievului de a returna Crimeea Ucrainei", consideră autorii proiectului de lege.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici