Parlamentul Australiei a aprobat legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Parlamentul Australiei a aprobat, joi, legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, după ce un proiect de lege istoric a fost adoptat cu o majoritate covârşitoare în Camera Reprezentanţilor, relatează site-ul BBC News.

726 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Australiei a aprobat legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

În cadrul celei de-a treia lecturi, doar patru membri ai Parlamentului s-au opus proiectului de lege. Urale şi aplauze au fost auzite în clădirea legislativului de la Canberra, după mai multe ore de dezbateri şi discursuri.

"Acesta este Australia: corectă, diversă, iubitoare şi plină de respect pentru toată lumea. Este o zi minunată, care îi aparţine fiecărui australian", a declarat premierul australian Malcolm Turnbull, după votul final.

Votul în Parlament a venit ca urmare a unui referendum naţional care a durat două luni, în urma căruia 61% dintre cei peste 12 milioane de respondenţi au votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

Australia devine a 24-a naţiune care permite căsătoria între persoane de acelaşi sex. Primele căsătorii vor fi oficiate după luna ianuarie a anului viitor, întrucât legislaţia australiană prevede o notificare din timp (minimum 30 de zile) privind astfel de intenţii.

Cuplurile de acelaşi sex care se căsătoresc în străinătate sau care au făcut-o deja vor primi în mod automat recunoaştere oficială din partea statului australian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici