Partidul Muncii exclude participarea la o coaliţie condusă de Netanyahu

Partidul Muncii din Israel exclude participarea la o coaliţie guvernamentală condusă de liderul Likud, Benjamin Netanyahu, a anunţat luni unul din reprezentanţii formaţiunii.

10 afișări
Imaginea articolului Partidul Muncii exclude participarea la o coaliţie condusă de Netanyahu

Ehud Barak, preşedintele Partidului Muncii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu văd cum Partidul Muncii ar putea să se alăture Guvernului pe care-l va forma Netanyahu", a declarat pentru postul public de radio ministrul Agriculturii, Shalom Simhon, cu puţin timp înainte de o întrevedere între liderul formaţiunii, Ehud Barak, şi Benjamin Netanyahu.

"Partidul Muncii este foarte unit în jurul lui Barak. Dorim să ne consolidăm poziţia în opoziţie şi avem la dispoziţie foarte mult timp pentru a deveni o alternativă", a adăugat el.

Partidul Muncii a înregistrat cel mai slab rezultat în alegerile legislative de la 10 februarie, când nu a obţinut decât 13 mandate din 120 în Knesset (Parlament).

Benjamin Netanyahu a fost desemnat vineri de preşedintele israelian, Shimon Peres, cu formarea, până la 3 aprilie, a viitorului guvern.

Citeşte şi:

Kadima refuză să facă parte dintr-un guvern de uniune naţională

Benjamin Netanyahu, desemnat să formeze Guvernul

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici