Patru funcţionari ONU ucişi şi alţi 14 daţi dispăruţi, în urma atentatelor din Alger

Cel puţin patru angajaţi ai ONU au fost ucişi în timpul atentatelor din Alger, iar alţi 14 au fost daţi dispăruţi, a anunţat un purtător de cuvânt al ONU, Marie Okabe.

1 afișare
Imaginea articolului Patru funcţionari ONU ucişi şi alţi 14 daţi dispăruţi, în urma atentatelor din Alger

Patru funcţionari ONU ucişi şi alţi 14 daţi dispăruţi, în urma atentatelor din Alger

Anterior, ministrul algerian de Interne, Yazid Zerhouni, a precizat într-o conferinţă de presă că bilanţul atentatelor indică 12 morţi, dintre care trei asiatici. În atentat au murit atât civili, cât şi poliţişti, a mai spus ministrul de Interne. Zerhouni a explicat că printre angajaţii ONU răniţi sunt doi senegalezi şi o libaneză.

Un alt purtător de cuvânt al ONU, Ron Redmond, anunţase mai devreme moartea a cel puţin doi funcţionari UNCHR, susţinând că este sigur că sediile organizaţiei au fost ţinta atacurilor.

Totodată, Înaltul comisar ONU pentru Refugiaţi, Antonio Guterres, susţine că nu are nicio îndoială asupra faptului că sediul UNCHR a fost ţinta atacului. "Nu am nicio îndoială în privinţa faptului că Naţiunile Unite erau ţinta", a declarat Guterres pentru BBC.

"Un atentat sinucigaş s-a produs foarte aproape de sediile Naţiunilor Unite. Consider că este normal să cred că Naţiunile Unite erau vizate", a explicat el.

"Este o ruşine. Acest lucru nu are sens. Oameni nevinovaţi sunt ucişi într-un mod total stupid", a continuat Guterres.

Înaltul comisar a denunţat atitudinea "extremiştilor care cred că singura soluţie este să ucidă oameni nevinovaţi, doar pentru a instaura teroarea" şi pentru a ruina eforturile comunităţii internaţionale de apărare a drepturilor omului, care vin în ajutorul unor ţări precum Algeria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici