Patru persoane, suspectate că pregăteau un atentat în Franţa, au fost arestate în oraşul Montpellier / Ministru de interne francez: Operaţiunea a permis dejucarea unui proiect de atentat iminent

Patru persoane, suspectate că pregăteau un atentat în Franţa, au fost arestate vineri în oraşul Montpellier şi în împrejurimi, potrivit surselor din cadrul Poliţiei, citate de Liberation.

774 afișări
Imaginea articolului Patru persoane, suspectate că pregăteau un atentat în Franţa, au fost arestate în oraşul Montpellier / Ministru de interne francez: Operaţiunea a permis dejucarea unui proiect de atentat iminent

Patru persoane, suspectate că pregăteau un atentat în Franţa, au fost arestate

UPDATE Operaţiunea din Montpellier a permis dejucarea "unui proiect de atentat iminent pe teritoriul francez", a declarat ministrul de Interne din Franţa, Bruno Le Roux, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

Acesta a confirmat că dispozitive explozive artizanale au fost găsite de Poliţie.

Patru persoane, suspectate că pregăteau un atentat în Franţa, au fost arestate vineri în oraşul Montpellier şi în împrejurimi, potrivit surselor din cadrul Poliţiei.

"Anchetatorii cred că era prevăzut un astfel de act, dar nu se ştie unde şi cum", a precizat o sursă apropiată anchetei. "Dorinţa de a trece la acţiune şi de a fabrica mai multe dispozitive explozive pare materializată", a precizat o sursă din cadrul Poliţiei.

"Cei patru suspecţi, în vârstă de 16, 20, 26 şi 33 de ani, au fost arestaţi după ce cumpăraseră acetonă" care ar fi putut servi la fabricarea unui dispozitiv exploziv, a explicat o sursă din cadrul Poliţiei.

Printre aceştia, o adolescentă de 16 ani a putut fi reperată după ce şi-a exprimat dorinţa, pe reţelele de socializare, să plece în Siria sau Irak iar dacă nu, să comită un atac în Franţa.

În urma percheziţiilor s-a găsit peroxidului de acetonă, un exploziv artizanal puternic dar foarte instabil, precum şi acetonă, apă oxigenată, seringi şi mănuşi de protecţie, precizează o sursă judiciară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici