Patruzeci de noi cazuri de gripă porcină, confirmate în Mexic

Patruzeci de noi cazuri de gripă porcină au fost confirmate în Mexic, ridicând numărul persoanelor infectate la 300, dar este vorba despre bolnavi "care se simt bine", iar numărul deceselor din cauza acestui virus rămâne de 12, a declarat joi secretarul american al Sănătăţii.

10 afișări
Imaginea articolului Patruzeci de noi cazuri de gripă porcină, confirmate în Mexic

Patruzeci de noi cazuri de gripă porcină, confirmate în Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem în prezent 312 cazuri pozitive, dintre care 300 evoluează bine, şi 12 persoane au decedat", potrivit ministrului Jose Angel Cordova, într-o conferinţă de presă. Precedentul bilanţ oficial era de 12 morţi din 260 de cazuri confirmate.

"Vedem mai puţine cazuri grave", a adăugat acesta, evocând "câteva date încurajatoare, care dau speranţe".

Odată cu bilanţul de 12 morţi anunţat joi dimineaţa, faţă de opt în ziua precedentă, Cordova a precizat că "creşterea numărului de decese nu implică faptul că ar fi murit mai multe persoane în ultimele ore, ci doar că au fost verificate mai multe teste".

El a confirmat că rămân în continuare de verificat 84 de cazuri de decese considerate drept "probabil" provocate de virus. Aceste analize sunt verificate în Mexic de o comisie de experţi, printre care şi cei ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi ai Centrului pentru control şi prevenire a maladiilor (CDC).

Guvernul mexican, care a luat măsuri drastice împotriva contaminării închizând şcolile, liceele, teatrele, cinematografele, muzeele, restaurantele, cafenelele şi discotecile, a instalat de asemenea 115 unităţi medicate mobile în capitală, pentru a detecta eventuale noi cazuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici