Paza de coastă chineză foloseşte tunuri cu apă împotriva navelor filipineze în Marea Chinei de Sud

Paza de coastă a Chinei a declarat sâmbătă că a luat măsuri împotriva navelor filipineze în apele disputate din Marea Chinei de Sud, în timp ce Filipine a criticat aceste acţiuni, inclusiv utilizarea tunurilor de apă, ca fiind "iresponsabile şi provocatoare".

440 afișări
Imaginea articolului Paza de coastă chineză foloseşte tunuri cu apă împotriva navelor filipineze în Marea Chinei de Sud

Paza de coastă chineză foloseşte tunuri cu apă împotriva navelor filipineze în Marea Chinei de Sud

Acţiunile Chinei au dus la "pagube semnificative" şi la rănirea personalului de pe o navă civilă angajată pentru sprijinul trupelor, a precizat într-un comunicat forţa operativă filipineză din Marea Chinei de Sud, notează Reuters.

Incidentul a avut loc în apele Second Thomas Shoal şi ale Insulelor Spratly, potrivit pazei de coastă chineze. În zonă se află un număr mic de soldaţi filipinezi staţionaţi pe o navă pentru apărarea zonei.

China revendică aproape întreaga Mare a Chinei de Sud, inclusiv Second Thomas Shoal, care se află în zona economică exclusivă a Filipinelor, şi a desfăşurat nave pentru a patrula acolo. Pe de altă parte o hotărâre din 2016 a Curţii Permanente de Arbitraj a stabilit că pretenţiile Chinei în zona aceea nu au niciun temei juridic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici