Pedeapsă aspră primită de autorii unor cărţi pentru copii în Hong Kong. Autorităţile spun că ar fi îndemnat la răzvrătire

Un tribunal din Hong Kong a condamnat sâmbătă cinci logopezi la aproape doi ani de închisoare pentru rolul lor în publicarea unor cărţi pentru copii care ar fi îndemnat la răzvrătire.

1104 afișări
Imaginea articolului Pedeapsă aspră primită de autorii unor cărţi pentru copii în Hong Kong. Autorităţile spun că ar fi îndemnat la răzvrătire

Sursa foto: AP

Sancţiunile sunt cel mai recent semn al liniei dure a Chinei împotriva libertăţii de exprimare şi a oricărui semn de opoziţie politică în oraş, în urma protestelor antiguvernamentale din 2019, scrie AP.

Beijingul a răspuns la demonstraţiile care au durat câteva luni prin impunerea unei legi radicale a securităţii naţionale şi prin descalificarea, încarcerarea sau reducerea la tăcere a opozanţilor politici, dintre care mulţi au cerut azil în străinătate.

Cei cinci inculpaţi au fost deja încarceraţi mai mult de un an şi ar putea fi eligibili pentru o eliberare anticipată în conformitate cu termenii sentinţei de 19 luni pronunţate sâmbătă. Aceştia pledaseră nevinovaţi, dar au fost condamnaţi miercuri pentru răzvrătire, după ce au tipărit o serie de cărţi pentru copii despre oi şi lupi, despre care instanţa a declarat că au avut ca scop incitarea la ură împotriva autorităţilor.

Cărţile lor, despre oi care încearcă să ţină lupii departe de satul în care trăiesc, au fost interpretate de autorităţi ca având un mesaj politic evident.

Autorităţile din Hong Kong au epurat şi încarcerat politicieni şi profesori asociaţi cu tabăra pro-democraţie, au închis ziare şi au retras publicaţii şi opere de artă considerate critice la adresa Partidului Comunist, care nu acceptă nicio opoziţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici