Pene de electricitate şi incendii în Grecia din cauza valului de căldură

Câteva cartiere din Atena au rămas fără curent electric, în timp ce în mai multe zone din Grecia s-au declanşat incendii din cauza valului de căldură care a afectat ţara sâmbătă.

191 afișări
Imaginea articolului Pene de electricitate şi incendii în Grecia din cauza valului de căldură

Pene de electricitate şi incendii în Grecia din cauza valului de căldură (Imagine: Andrei Iliescu / MediafaxFoto)

Compania de electricitate PPC a anunţat că unele zone din capitală au rămas fără curent electric din cauza creşterii uriaşe a consumului generate de folosirea aparatelor de aer condiţionat. Astfel, în unele cartiere sau suburbii ale Atenei alimentarea cu electricitate a fost întreruptă temporar, relatează publicaţia electronică Ekathimerini.com.

În timp ce temperaturile se ridicau în jurul valorii de 40 de grade Celsius, serviciile de pompieri din Attica s-a confruntat cu incendii la Papagou, Keratea şi Muntele Hymettus.

Cel mai semnificativ incendiu a fost înregistrat însă în pădurea Seih Sou din Salonic, acesta declanşându-se, potrivit surselor, de la o ţigară aprinsă. Zeci de pompieri încă încercau, sâmbătă seara, să controleze focarul.

Alte incendii, care au fost însă controlate, s-au înregistrat în Creta şi Rodos.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici