Pentagonul a solicitat fonduri "urgente" pentru fabricare unei bombe de mari dimensiuni

Pentagonul a solicitat Congresului american fonduri, motivând cu "o nevoie operaţională urgentă", pentru a modifica bombardierele B-2 în vederea lansării de bombe experimentale masive antibuncăr, au anunţat miercuri autorităţile responsabile, relatează AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Pentagonul a solicitat fonduri "urgente" pentru fabricare unei bombe de mari dimensiuni

Pentagonul a solicitat fonduri "urgente" pentru fabricare unei bombe de mari dimensiuni

Potrivit experţilor, bomba este fără îndoială menită să distrugă instalaţii nuclare iraniene.

Forţele aeriene solicită aproape 88 de milioane de dolari pentru a încheia fabricarea acestei bombe cu ghidare prin satelit care cântăreşte circa 13,6 tone şi pentru a modifica bombardierele B-2 astfel încât să o poată transporta, a adăugat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene.

Această solicitare se înscrie în limitele suplimentării bugetare de 42,3 miliarde de dolari propusă Congresului de administraţia Bush pentru a finanţa "războiul împotriva terorismului", ridicând semne de întrebare cu privire graba cu care cea mai importantă bombă ghidată prin satelit a arsenalului american trebuie să devină operaţională.

Unii experţi estimează că această bombă, numită "Marele albastru", a fost concepută în vederea distrugerii instalaţiilor nucleare iraniene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici