Pentagonul va folosi din fondurile alocate sprijinirii forţelor afgane pentru construirea zidului cu Mexicul

Patrick Shanahan, secretarul interimar al Apărării din SUA, a aprobat transferul a 1,5 miliarde de dolari pentru construirea unui porţiuni din zidul cu Mexicul, a declarat un oficial, care a precizat că o parte din bani provin din fondurile alocate pentru sprijinirea forţelor afgane de securitate.

389 afișări
Imaginea articolului Pentagonul va folosi din fondurile alocate sprijinirii forţelor afgane pentru construirea zidului cu Mexicul

Pentagonul va folosi din fondurile alocate forţelor afgane pentru construirea zidului cu Mexicul

"Fondurile au fost luate dintr-o varietate de surse, incluzând reduceri de costuri, schimbări programatice şi cerinţe revizuite şi, prin urmare, vor avea un impact minim asupra pregătirii forţelor", a afirmat Shanahan, potrivit cotidianului The New York Times.

Secretarul Apărării a mai spus că peste 4.000 de militari americani şi 19 aeronave acţionează în zona de frontieră.

Un oficial american a declarat, sub protecţia anonimatului, că transferul include 604 milioane dolari din fondurile pentru forţele afgane de securitate, angrenate într-o luptă dificilă cu militanţii talibani.

Un alt oficial american a declarat că transferul de fonduri "nu reflectă nimic în legătură de angajamentul nostru (…) A fost nevoie de mai puţini bani decât am crezut pentru a respecta angajamentul politic". Acesta adăugând că nu a fost pentru prima dată când Statele Unite au redirecţionat bani din cont.

Totuşi, există temeri că forţele afgane ar putea să se prăbuşească dacă trupele americane vor fi retrase.

Decizia Pentagonului probabil va fi contestată de Congres. Unii congresmeni au sugerat că ar putea crea noi restricţii în ceea ce priveşte autoritatea Pentagonului de a redirecţiona fondurile.

Construirea unui zid la frontiera cu Mexicul, care ar avea drept scop să reducă imigraţia, reprezintă una dintre principalele promisiuni electorale ale preşedintelui Donald Trump.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici