Perturbări ale traficului feroviar şi aerian din Franţa, din cauza unei greve

Traficul feroviar va fi perturbat, marţi, în Franţa din cauza grevei organizate de sindicate împotriva reformei pensiilor, în timp ce aproximativ 30 la sută din zboruri vor fi anulate pe aeroportul parizian Roissy şi alte 50 la sută pe Orly.

19 afișări
Imaginea articolului Perturbări ale traficului feroviar şi aerian din Franţa, din cauza unei greve

Perturbări ale traficului feroviar şi aerian din Franţa, din cauza unei greve

La nivel internaţional, traficul trenurilor Eurostar către Londra se va desfăşura normal, în timp ce către Belgia şi Olanda vor circula doar opt dintre cele zece trenuri Thalys. Două garnituri din trei sunt prevăzute către Germania, iar opt trenuri din zece către Elveţia.

Traficul internaţional de noapte va fi întrerupt începând de luni, cu excepţia unei curse Paris-Roma.

Circulaţia altor trenuri internaţionale nu va fi asigurată.

Perturbarea traficului feroviar va începe încă de luni seara, odată cu suprimarea trenurilor de noapte Lunea în Franţa.

Traficul va fi puternic perturbat şi pe liniile interne, doar un TGV din trei circulând între Paris şi provincie şi un TGV din cinci pe relaţia provincie-provincie, precum şi în suburbiile Parisului, a anunţat SNCF, compania franceză de căi ferate.

Toate sindicatele au făcut apel la greve şi manifestaţii, marţi, pentru a protesta faţă de reforma pensiilor.

Metroul parizian şi reţeaua express regională vor avea, de asemenea, traficul perturbat, potrivit companiei de transporturi din Ile-de-France, RATP.

Totodată, aproximativ 30 la sută din zboruri vor fi anulate marţi pe aeroportul parizian Roissy şi 50 la sută pe Orly din cauza grevei, a anunţat Direcţia generală pentru aviaţie civilă (DGAC).

Pe aeroportul Beauvais (situat la 80 de kilometri nord de Paris) vor fi anulate 50 la sută din zboruri. Acesta este folosit în special de compania Ryanair pentru zborurile către capitala franceză.

Air France a anunţat vineri că îşi va menţine toate cursele de lung curier, dar va anula câteva zboruri din reţeaua internă şi cea europeană. Aceste greve în transportul aerian vor dura 24 de ore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici