Peste 20.000 de morţi confirmaţi în urma cutremurelor din Turcia

  • Perioada crucială de 72 de ore - în care oamenii au cele mai mari şanse de a fi găsiţi în viaţă - a trecut, dar un salvator spune că încă mai există speranţa că vor fi găsiţi mai mulţi supravieţuitori.
  • Între timp, au fost confirmaţi peste 20.000 de morţi, potrivit Sky News.
440 afișări
Imaginea articolului Peste 20.000 de morţi confirmaţi în urma cutremurelor din Turcia

Sursa foto: MediafaxFoto

Peste 20.000 de persoane au fost confirmate ca fiind decedate în urma cutremurului devastator care a lovit luni Turcia şi Siria.

Numărul total al persoanelor înregistrate ca fiind ucise este de cel puţin 20.511, dintre care 17.134 în Turcia şi 3.377 în ţara vecină devastată şi de război.

Perioada crucială de 72 de ore - în care oamenii au cele mai mari şanse de a fi găsiţi în viaţă - a trecut, dar un salvator a declarat că există încă speranţe de a găsi alţi supravieţuitori.

David O'Neill, de la echipa internaţională de căutare şi salvare din Marea Britanie, a declarat pentru Sky News că echipele sale încă mai găsesc oameni în viaţă printre dărâmături.

„Este surprinzător, dar este încurajator”, a spus O'Neill.

„Modul în care aceste clădiri s-au prăbuşit lasă multe goluri de supravieţuire în interiorul lor şi, având în vedere momentul în care s-a întâmplat, mulţi oameni sunt înfăşuraţi în aşternuturi şi altele asemenea”.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se confruntă cu critici din ce în ce mai mari din partea familiilor care au rămas frustrate de răspunsul lent al echipelor de salvare, în timp ce speranţa lor dispare treptat odată cu trecerea timpului.

Ambele naţiuni au fost lovite de un cutremur cu magnitudinea de 7,8 care a redus clădirile la ruine şi a separat familii.

Comitetul pentru situaţii de urgenţă în caz de dezastre (DEC) a lansat un apel pentru strângere de fonduri care a obţinut sprijinul unor celebrităţi precum Daniel Craig, Sir Michael Palin şi Tamsin Greig - şi a primit sprijinul prinţului şi prinţesei de Wales.

Banii vor asigura tratament medical pentru cei răniţi, adăpost pentru cei care şi-au pierdut casele, precum şi pături, haine călduroase şi încălzitoare pentru spaţii sigure.

De asemenea, se asigură că oamenii au suficientă hrană şi apă curată.

Voluntarii locali au înfiinţat centre de ajutorare, distribuind alimente, apă şi haine călduroase celor afectaţi şi transportă provizii către satele cele mai afectate.

Guvernul britanic va oferi o sumă egală cu primele 5 milioane de lire sterline din donaţiile publice.

Premierul Rishi Sunak şi-a exprimat „solidaritatea” cu Turcia şi a trimis 77 de echipe specializate de căutare şi salvare pentru a ajuta la faţa locului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici