Peste 20 de cetăţeni români care muncesc pe un şantier al statului belgian sunt neplătiţi din iulie

23 de cetăţeni români angajaţi pe un şantier al statului belgian de către o firmă cu sediul în Anvers nu sunt plătiţi de la începutul lunii iulie, informează presa din Belgia.

265 afișări
Imaginea articolului Peste 20 de cetăţeni români care muncesc pe un şantier al statului belgian sunt neplătiţi din iulie

Peste 20 de cetăţeni români care muncesc pe un şantier al statului belgian sunt neplătiţi din iulie (Imagine: Gabriel Petrescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Muncitorii au fost recrutaţi în România de către o firmă locală. Ulterior, aceasta a furnizat mâna de lucru unei întreprinderi cu sediul în nordul Belgiei, subcontractată de către un consorţiu desemnat pentru a construi o închisoare în Marche, informează rtl.be, care citează un reportaj apărut miercuri dimineaţa în publicaţia Sudpresse.

De la începutul lunii iulie, patronul întreprinderii nu-şi mai plăteşte muncitorii, care, la rândul lor, refuză de acum să continue lucrul. "Dacă apare o problemă la nivelul construcţiei închisorii din Marche, nu Regia de construcţii trebuie să intervină. Consorţiul este cel însărcinat să se ocupe de proiect", anunţă purtătorul de cuvânt al Regiei de construcţii, Johan Vanderborght.

Administraţia federală a optat pentru construcţia a patru închisori noi în cadrul unui parteneriat public-privat. Conform parteneriatului, construcţia, finanţarea şi administrarea închisorii cad în responsabilitatea partenerului privat.

"Singurul lucru pe care îl putem face este, dacă sunt constatate nereguli, să trimitem inspecţia muncii la faţa locului", adaugă Johan Vanderborght.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici