Peste 200 de maşini de lux au fost confiscate de la familia fostul preşedinte tunisian

Cel puţin 234 de maşini de lux aparţinând rudelor preşedintelui tunisian destituit Ben Ali au fost confiscate de o Comisiei de exproprieri, condusă de ministrul Finanţelor Jaloul Ayed, a anunţat marţi presa tunisiană.

145 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de maşini de lux au fost confiscate de la familia fostul preşedinte tunisian

Peste 200 de maşini de lux au fost confiscate de la familia fostul preşedinte tunisian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele mai multe maşini au fost plasate sub supravegherea armatei în aşteptarea vânzării sau exploatării lor, potrivit aceleiaşi surse.

Una dintre aceste maşini, de marcă germană, realizată special pentru Leila Trabelsi, i-a fost oferită cadou de aniversare acesteia de către soţul ei, preţul maşinii fiind estimat la 1,3 milioane de dinari (aproximativ 700.000 de euro), a precizat Tunis-Hebdo.

Potrivit inventarului maşinilor confiscate, fiica cea mică a cuplului, care este studentă, avea zece maşini de lux.

Familiile Ben Ali, Trabelsi şi aliatele lor erau pasionate de lux şi rivalizau între ele pentru posesia ultimului tip de maşină.

Unii tineri ai familiei îşi înscriau prenumele pe plăcuţele de înmatriculare în loc de numerele obligatorii şi nimeni altcineva nu avea dreptul la geamuri fumurii.

Ginerele cuplului, Sakhr el Materi, şi Belhassen, fratele Leilei Trabelsi controlau întreaga economie tunisiană, între care şi sectorul de automobile de lux. Cei doi au fugit din Tunisia în momentul înlăturării regimului, la 14 ianuarie, primul refugiindu-se în Qatar, iar al doilea în Canada. Pe numele lor au fost emise mandate de arestare care nu au fost însă executate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici