Peste 30 de ţări participă la eforturile de salvare în Haiti - GALERIE FOTO

Peste 30 de ţări participă la eforturile de ajutorare a statului Haiti, după cutremur, şi lista continuă să se mărească, a declarat, joi, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Philip Crowley.

21 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de ţări participă la eforturile de salvare în Haiti - GALERIE FOTO

Peste 30 de ţări participă la eforturile de salvare în Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Opt echipe specializate în căutarea de victime sunt deja pe teren la Port-au-Prince, capitala haitiană, fiind vorba despre aproximativ 260 de persoane, a adăugat el.

În plus faţă de echipele americane, sunt prezenţi şi islandezi, spanioli, chilieni, a detaliat oficialul.

Aproximativ 75 de membri ai echipelor de salvare britanice, însoţiţi de câini şi cu zece tone de echipament, au ajuns joi în Republica Dominicană vecină şi urmau să se deplaseze rapid la Port-au-Prince. Londra a deblocat zece milioane de dolari.

Echipe de salvare formate din francezi, canadieni, venezuelani şi chilieni, împreună cu câini şi tone de material, se aflau deja pe teren. Canada a trimis două nave militare, elicoptere şi avioane de mare tonaj.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici