Peste 45 de ţări cer Cubei Interferon pentru a trata bolnavii de COVID-19

  • Începând din anii ‘80, Interferonul este utilizat în cazuri de afecţiuni respiratorii acute şi infecţii virale.
  • Cuba anunţă că peste 45 de naţiuni i-au solicitat doze de Interferon Alpha 2b uman recombinant, având în vedere că acest medicament este eficient în tratarea pacienţilor bolnavi de COVID-19.
  • Interferonul este produs de Centrul pentru Inginerie Genetică şi Biotehnologie (CIGB), o instituţie cubaneză care se bucură de prestigiu în comunitatea ştiinţifică internaţională.
13988 afișări
Imaginea articolului Peste 45 de ţări cer Cubei Interferon pentru a trata bolnavii de COVID-19

Peste 45 de ţări cer Cubei Interferon pentru a trata bolnavii de COVID-19

Creat în anii 1980, Interferonul a fost utilizat în cazuri de afecţiuni respiratorii acute şi infecţii virale, cum ar fi hepatita B şi C, zona zoster şi HIV / SIDA, scrie .

Din acest motiv, Interferon funcţionează bine şi în cazul bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus.

„Interferonul continuă să fie un medicament care este folosit pentru a combate infecţiile virale şi poate fi eficient, aşa cum se întâmplă în China. De asemenea, ajută la controlul şi ulterior dispariţia virusului", a explicat creatorul Interferonului, medicul cubanez Luis Herrera.

Interferonul este un compus natural a cărui funcţie este de a crea un mecanism de inhibare la primul nivel a răspunsului organismului. Acest medicament a fost utilizat cu succes pentru a trata focare de febră de dengue tip 2 şi conjunctivită hemoragică în America Latină.

Din 2003 a fost produs şi de compania cubano-chineză Changchun Heber Biology Technology.

Interferon a câştigat Premiul Naţional pentru Inovare în Tehnologie din 2012 şi Premiul Naţional pentru Sănătate din 2013. În prezent, este cel mai solicitat medicament pentru a limita efectele COVID-19.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici