Peste 450 de rachete, lansate din Fâşia Gaza spre Israel/ Armata israeliană a răspuns cu raiduri aeriene. Printre ţinte, filiala agenţiei turce de presă Anadolu/ Reacţia lui Erdogan

Peste 450 de rachete au fost lansate de către militanţii din Fâşia Gaza spre Israel, în cursul zilei de sâmbătă, la care armata israeliană a răspuns prin bombardarea a peste 100 de poziţii Hamas din Fâşia Gaza, relatează CNN.

11310 afișări
Imaginea articolului Peste 450 de rachete, lansate din Fâşia Gaza spre Israel/ Armata israeliană a răspuns cu raiduri aeriene. Printre ţinte, filiala agenţiei turce de presă Anadolu/ Reacţia lui Erdogan

Peste 250 de rachete, lansate din Fâşia Gaza spre Israel/ Armata israeliană a răspuns cu raiduri aeriene. Printre ţintele vizate, filiala agenţiei turce de presă Anadolu/ Reacţia lui Erdogan. Foto: Hepta

UPDATE ORA 14:40 - Israelul va continua să să efectueze "atacuri masive" în Fâşia Gaza, vizând elementele teroriste din regiunea palestiniană, a declarat premierul Benjamin Netanyahu, după ce militanţi palestinieni au lansat peste 450 de rachete spre sudul Israelului, ucigând un civil israelian.

Organizaţia militantă „Hamas nu este responsabilă doar pentru atacurile şi acţiunile sale, dar şi pentru activităţile (grupării) Jihadul Islamic, şi va plăti un preţ foarte mare pentru asta", a declarat liderul israelian, potrivit cotidianului The Jerusalem Post.

Netanyahu a mai afirmat că forţele israeliene „acţionează şi vor continua să acţioneze pentru restabili liniştea şi securitatea locuitorilor din sud".

Premierul a transmis condoleanţe familiei unui bărbat israelian care a murit după ce o rachetă lansată din Fâşia Gaza a căzut în apropierea locuinţei sale, acesta fiind primul civil israelian decedat în urma tirurilor de rachete în ultimii cinci ani.

UPDATE ORA 10:20 - Un bărbat de 58 de ani a murit, duminică, în oraşul Ashkelon, în urma rănilor de şrapnel suferite după ce o rachetă lansată din Fâşia Gaza a căzut în apropierea casei sale, acesta fiind primul civil israelian decedat în urma tirurilor de rachete în ultimii cinci ani.

Bărbatul a suferit răni la nivelul stomacului şi pieptului după ce o rachetă a căzut în apropierea casei sale în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. A fost transportat de urgenţă la un spital din Ashkelon, fiind declarat mort la scurt timp, informează site-ul de ştiri Ynet.

UPDATE ORA 09:50 - Noi tiruri de rachete ale militanţilor din Fâşia Gaza asupra Israelului au fost raportate duminică dimineaţa, relatează AFP.


Militanţi palestinieni din Fâşia Gaza au lansat sâmbătă peste 450 de rachete spre zonele israeliene Ashkelon, Rehovot, Sderot, Ashdod, Sha'ar HaNegev şi Eshkol. Numeroase rachete au fost interceptate de sisteme antibalistice israeliene.

În replică, tancuri şi avioane militare israeliene au atacat poziţii islamiste din Fâşia Gaza, atacurile din ultimele două zile soldându-se cu moartea a 11 palestinieni, inclusiv doi militanţi islamişti.

Trei israelieni au fost răniţi de către rachetele lansate din Fâşia Gaza, iar patru palestinieni au fost ucişi în urma atacurilor aeriene israeliene.

 

 

Organizaţia Naţiunilor Unite a transmis că lucrează împreună cu autorităţile din Egipt pentru reinstaurarea unui armistiţiu.

Printre ţintele vizate de atacurile aeriene israeliene s-a numărat şi sediul agenţiei de presă turce Anadolu din Fâşia Gaza, lucru condamnat de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

„Condamnăm dur atacul israelian asupra birourilor agenţiei de presă Anadolu din Fâşia Gaza. Turcia şi agenţia Anadolu vor continua să spună lumii despre terorismul israelian şi despre atrocităţile comise în Fâşia Gaza”, a declarat Erdogan prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

De asemenea, şi ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a criticat atacul care a vizat agenţia de presă, menţionând că acţiunile Israelului reprezintă crime împotriva umanităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici