Peste 500 de persoane din SUA şi Canada, intoxicate cu salmonela

Peste 500 de persoane au fost intoxicate în Statele Unite şi în Canada, din cauza untului de arahide contaminat cu salmonela folosit în special la prăjituri, a anunţat miercuri Centrul american de control şi prevenire a maladiilor (CDC).

44 afișări
Imaginea articolului Peste 500 de persoane din SUA şi Canada, intoxicate cu salmonela

Peste 500 de persoane din SUA şi Canada, intoxicate cu salmonela (Imagine: www.onlinecooking.net)

Potrivit unui raport al agenţiei americane pentru reglementarea în domeniul alimentar (FDA), producătorul aflat la originea acestei intoxicaţii alimentare, Peanut Corporation of America (PCA), detectase contaminarea produselor sale, dar a continuat să le distribuie.

Intoxicaţia alimentară s-a produs în septembrie 2008 şi ianuarie 2009, îmbolnăvind 501 persoane din 43 de state americane şi una din Canada, au menţionat oficiali din cadrul CDC. Potrivit acestora, aproximativ 20 la sută din bolnavi au fost spitalizaţi, iar opt decese ar putea fi legate de această salmoneloză.

În urma analizelor, FDA a menţionat că sursa contaminării cu salmonenela provenea de la o fabrică din oraşul Blakely, statul Georgia.

Untul de arahide era livrat angro fabricanţilor de dulciuri, prăjituri, cereale şi îngheţată. Acesta a fost folosit în 180 de mărci de produse şi în mâncarea pentru animale. Potrivit autorităţilor, produsul nu a fost distribuit direct consumatorilor, iar untul de arahide vândut la borcan nu este contaminat.

Produsul a fost retras de companie, la jumătatea lunii, de pe rafturi din 24 de state americane, dar şi din provincia Saskatchewan din Canada, din Coreea şi Haiti.

Consiliul fabricanţilor de unt de arahide (American Peanut Council, APC), care este un aliment foarte folosit în alimentaţia americanilor, s-a declarat marţi "şocat şi uimit de raportul FDA potrivit căruia firma a distribuit în cunoştinţă de cauză produse posibil contaminate cu salmonela".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici