Peste 60 la sută dintre ruşi susţin concentrarea puterii în mâinile lui Vladimir Putin

Concentrarea a aproape tuturor puterilor din Rusia de către preşedintele Vladimir Putin este considerată ca fiind în interesul ţării de către 63 la sută dintre ruşi, potrivit unui sondaj al Centrului independent Levada.

231 afișări
Imaginea articolului Peste 60 la sută dintre ruşi susţin concentrarea puterii în mâinile lui Vladimir Putin

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

În martie 2013, 49 la sută dintre ei împărtăşeau această opinie.

În plus, potrivit acestui sondaj, efectuat în perioada 21-24 martie pe un eşantion reprezentativ de 1.603 persoane, un sfert dintre ruşi (31 la sută) consideră că o "putere solidă şi autoritară" este necesară indiferent de situaţia din ţară.

Totodată, 46 la sută consideră că doar în unele circumscripţii este necesar ca puterea să fie concentrată în mâinile unei singure persoane.

Dintre persoanele intervievate, 15 la sută se opun acestei idei, indiferent de situaţie.

Cota de popularitate a lui Vladimir Putin nu a scăzut practic niciodată sub 60 la sută de la preluarea puterii, în 2000.

Fostul agent KGB a doborât în martie un nou record de popularitate odată cu alipirea Crimeei la Rusia, 80 la sută dintre ruşii intervievaţi afirmând că "aprobă politica sa", potrivit unui alt sondaj al Centrului Levada.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici