Peste 680 de arestări, în urma raidurilor Serviciului de Imigrare al SUA

Serviciul de Imigrare al Statelor Unite a arestat peste 680 refugiaţi ilegali, într-o amplă acţiune ce a alertat organizaţiile pentru drepturile imigranţilor, informează Reuters.

1576 afișări
Imaginea articolului Peste 680 de arestări, în urma raidurilor Serviciului de Imigrare al SUA

Peste 680 de arestări, în urma raidurilor Serviciului de Imigrare al SUA (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Potrivit lui John Kelly, secretar pentru Securitatea Internă, operaţiunile, ce au fost întreprinse în cel puţin douăsprezece state, au fost unele de rutină.

Susţinătorii drepturilor imigranţilor au declarat că operaţiunile, descrise ca razii, au fost mai dure decât cele întreprinse în cadrul fostei administraţii Barack Obama.

Kelly a afirmat că 75% dintre imigranţii arestaţi au caziere ce cuprind infracţiuni care variază de la omucidere şi până la condusul sub influenţa alcoolului.

Conform acestuia, raidurile au vizat de asemenea persoane ce au încălcat legile antiimigraţie, unii ignorând ordinele finale de deportare.

Barack Obama a fost criticat pentru că a deportat peste 400.000 de persoane în anul 2012, într-un singur an expulzând mai mulţi imigranţi decât oricare alt preşedinte.

Preşedintele Donald Trump a promis că va deporta 2-3 milioane de imigranţi ce au cazier.

Printre cele 190 de persoane arestate în statele Georgia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud, au fost reţinute şi 17 persoane fără condamnări penale sau ordine de a părăsi statul, potrivit Serviciului American pentru Controlul Imigraţiei şi Normelor Vamale.

”Acum pare că orice ar putea fi arestat. Nivelul fricii şi anxietăţii este mai ridicat decât orice am văzut până acum”, a declarat un oficial al Centrului Naţional pentru Imigrare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici