SUA impun sancţiuni vicepreşedintelui Venezuelei pentru implicare în activităţi de trafic de droguri

Statele Unite au impus, marţi, sancţiuni de ordin financiar vicepreşedintelui Venezuelei, Tareck El Aissami, pentru implicarea în activităţi de trafic internaţional de droguri, relatează BBC News online.

360 afișări
Imaginea articolului SUA impun sancţiuni vicepreşedintelui Venezuelei pentru implicare în activităţi de trafic de droguri

SUA impun sancţiuni vicepreşedintelui Venezuelei pentru implicare în activităţi de trafic de droguri (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Tareck El Aissami a fost adăugat pe lista de sancţiuni "pentru jucarea unui rol important în traficul internaţional de narcotice".

El Aissami a fost numit luna trecută în funcţie de preşedintele Nicolas Maduro.

Sancţiunile prevăd îngheţarea activelor pe care vicepreşedintele venezuelean le are în Statele Unite şi interdicţia ca acesta să pătrundă pe teritoriul american.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat că El Aissami a facilitat transferuri uriaşe de narcotice din Venezuela pe calea aerului şi a apei.

Aceste sancţiuni reprezintă "punctul culminant al mai multor ani de investigaţii care vizează importanţi traficanţi de droguri şi demonstrează că influenţa şi puterea nu îi protejează pe cei care se angajează în activităţi ilegale", potrivit unui comunicat al Departamentului Trezoreriei din SUA, citat de Le Figaro.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici